ŠIOV Slovenské centrum cvičných firiem
ŠIOV Slovenské centrum cvičných firiem
Online služby

Navigačné menu

Preskočiť navigačné menu

Kontakt

Štátny inštitút odborného vzdelávania
Slovenské centrum cvičných firiem
Bellova 54/a
837 63 Bratislava

Pracovisko:
Stromová 9
831 01 Bratislava

www.siov.sk
Mobil: +421 911 469 691
E-mail: sccf@siov.sk

Hlavné menu > Aktuality

Deň zodpovedného podnikania cvičných firiem v rámci MUB-line špeciál - vyhodnotenie

06.05.2021
Metropolitná univerzita Praha spoločne s partnermi pripravila 9. júna 2021 už v poradí tretie Česko–slovenské online stretnutie kreatívnych a zodpovedných cvičných firiem MUB-line špeciál s podnázvom Tvoríme spoločne budúcnosť a nazvali sme ho aj Dňom zodpovedného podnikania cvičných firiem.

Uvedeným podujatím sme si pripomenuli význam Svetového dňa životného prostredia, ktorý každoročne pripadá na 5. jún a pevne veríme, že sme rozšírili povedomie cvičných firiem o výzvy našej súčasnosti a vzbuduli záujem o ekologické otázky.

Pre divákov a verejnosť boli vybrané časti programu prenášané naživo cez YouTube a videozáznam nájdete na YouTube. Podrobné informácie a výsledky súťaží nájdete na webovej stránke usporiadateľa.

Partnermi aktivity boli už tradične Štátny inštitút odborného vzdelávania - SCCF, Národný pedagogický inštitút ČR - CEFIF Praha, PEN WorldWide ale aj LINET, spol. s r. o.; S&L, Kaufland a Česká pošta, s. p.

Končiaci školský rok bol viac ako zložitý tak pre žiakov ale aj pre učiteľov. Táto špeciálna aktivita umožnila stretnutie cvičných firiem, ktoré aj napriek nástrahám online vyučovania pracovali, súťažili a samozrejme obchodovali.

V tejto dobe o to viac vnímame dôležitosť takzvaného zodpovedného podnikania (CSR – Corporate Social Responsibility), udržateľného rozvoja a spoločenskej zodpovednosti podnikateľa. Dôležitosť tejto problematiky neustále rastie a  obzvlášť v dobe svetovej pandémie COVID-19.

Do MUB špeciálu sa zapojilo 40 kreatívnych, súťaživých, ekologicky zmýšľajúcich  a zodpovedných cvičných firiem a z toho 13 zo Slovenska.

Na tému ochrany životného prostredia boli tematicky zamerané aj sprievodné súťaže cvičných firiem so živou porotou. Boli to súťaž znalostný kvíz cvičnej firmy, kde bola za odbor FG, SCCF a PSM v porote  Marta Marušincová, súťaž o najlepší leták zodpovedného produktu CF, kde bola porotcom Gabriela Horecká za SCCF a tretia súťaž o najkreatívnejší projekt zodpovedného podnikania CF.

Okrem toho sa počas celého dňa zodpovedného podnikania cvičných firiem naživo obchodovalo a na finančnú stránku za Centrobanku SCCF dohliadal a zastrešoval ju za SCCF Daniel Ňarjaš.

Vo dvoch súťažiach sa na prvých miestach umiestnili slovenské cvičné firmy a preto sme patrične hrdí na našich žiakov a ich učiteľky a učiteľov.

Na prihlásené cvičné firmy zo Slovenska a Čiech boli okrem iného pripravené zaujímavé ceny. Zo všetkého najdôležitejšie však je, že sme sa v závere "zvláštneho" školského roka mohli aspoň on-line stretnúť a užiť si spoločný program vrátane on-line obchodovania.

Výsledky jednotlivých súťaží:

- znalostný kvíz 
- najlepší leták zodpovedného produktu 
- najkreatívnejší projekt zodpovedného podnikania

 

 


<< späť