ŠIOV Slovenské centrum cvičných firiem
ŠIOV Slovenské centrum cvičných firiem
Online služby

Navigačné menu

Preskočiť navigačné menu

Kontakt

Štátny inštitút odborného vzdelávania
Slovenské centrum cvičných firiem
Bellova 54/a
837 63 Bratislava

Pracovisko:
Stromová 9
831 01 Bratislava

www.siov.sk
Mobil: +421 911 469 691
E-mail: sccf@siov.sk

Hlavné menu > Aktuality

HKD a Putovné kontraktačné dni Slovenského centra cvičných firiem

21.06.2022
Hlohovské kontraktačné dni (HKD) a zároveň prvý ročník putovných kontraktačných dní Slovenského centra cvičných firiem (SCCF ), ktoré sa uskutočnili v dňoch 14. a 15. júna 2022, boli naozaj krásnou bodkou za aktivitami cvičných firiem v školskom roku 2021/2022.

Partnermi podujatia boli Štátny inštitút odborného vzdelávania, Medzinárodná centrála cvičných firiem PEN WORLDWIDE, Metropolitní Univerzita Praha, MUB Banka, neziskové organizácie Chuť žiť a Dobré Veci Elky Fulierovej, o.z. a Trnavský Samosprávny Kraj.

Veľká vďaka patrí celému organizačnému tímu 4. OA zo SOŠ chemickej z Hlohovca na čele
s pani profesorkou Ing. Janou Fuernkranz Fulierovou. Organizačný tím HKD tvorili bývalí „zamestnanci“ úspešných cvičných firiem: Batyk and Custom, s.r.o. a 21kapkejks, s.r.o.  

Na HKD sa zúčastnilo 21 cvičných firiem a z toho 12 z ČR, 14 škôl, 39 CF z OA Hlohovec (príprava na CF), 20 členov poroty, 25 hodnotených súťaží.

Treba zdôrazniť, že študenti sa venovali organizácii podujatia už v rámci svojho voľna, po maturite. Vo svojej podnikateľskej filozofii sa zamerali aj na firemnú filantropiu a téme spoločensky zodpovedného podnikania, ktorá je v dnešnom podnikateľskom svete čoraz aktuálnejšia a mnohé slovenské aj zahraničné firmy jej zaslúžene venujú náležitú pozornosť.

V rámci HKD sa cvičné firmy a diváci mohli zapojiť okrem tradičných súťaží - najlepší leták, najlepšia prezentácia, či 90 sekúnd vo výťahu, aj do úplne nových kategórií, napríklad v kategórii Najlepší Tik Tok, Najlepší Instagram, Najlepšia tlačová správa alebo  riešiť on-line zadania, ktoré predtým nikdy nevideli.

Zástupcovia partnerov, podnikatelia z Hlohovca, odborníci z rôznych krajín Európy, bývalí úspešní absolventi našej školy a pedagógovia a žiaci zúčastnených škôl boli zároveň aj porotcami niektorých súťaží.

Výsledky všetkých súťaží nájde na https://hlohovske-kontraktacne-dni.webnode.sk/vysledky/

Spestrením podujatia boli aj prednášky na tému spoločenskej zodpovednosti podnikov, ako má vyzerať dobrá PPT prezentácia, o poruchách príjmu potravy (nezisková organizácia „Chuť žiť“). Tematické kvízy v slovenskom a anglickom jazyku umožnili zistiť, kto zo žiakov zúčastnených cvičných firiem je najlepší ekonóm.

Veríme, že sa Vám prvý ročník online putovných kontraktačných dní Slovenského centra cvičných firiem s názvom „Hlohovské kontraktačné dni cvičných firiem 2022“ páčil tak ako nám. Gratulujeme víťazom všetkých súťažných kategórií.


<< späť