ŠIOV Slovenské centrum cvičných firiem
ŠIOV Slovenské centrum cvičných firiem
Online služby

Navigačné menu

Preskočiť navigačné menu

Kontakt

Štátny inštitút odborného vzdelávania
Slovenské centrum cvičných firiem
Bellova 54/a
837 63 Bratislava

Pracovisko:
Stromová 9
831 01 Bratislava

www.siov.sk
Mobil: +421 911 469 691
E-mail: sccf@siov.sk

Hlavné menu > Aktuality

Finančná gramotnosť a podnikateľské vzdelávanie u nás a našich susedov

11.08.2022
Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV) pripravuje diskusné fórum na tému „Vzdelávanie finančnej gramotnosti v kocke“, kde spolu s odborníkmi na finančnú gramotnosť preberieme zaujímavé, podnetné a inšpirujúce témy. Podujatie sa uskutoční prezenčne 23. 9. 2022 v priestoroch Vedeckého parku UK, Iľkovičova 8 v Bratislave.

Organizátorom podujatia je ŠIOV, odbor Finančnej gramotnosti (FG) a Slovenského centra cvičných firiem (SCCF) a úsek celoživotného vzdelávania. Partnerom podujatia je Sektorová rada pre bankovníctvo, finančné služby, poisťovníctvo. 

Súčasťou podujatia bude aj okrúhly stôl, ktorý v rámci projektu „Národný koordinátor Európskeho programu vo vzdelávaní dospelých“ organizuje Úsek celoživotného vzdelávania zo ŠIOV.

Slovenské a české školstvo a vzdelávanie ako také má k sebe stále blízko a preto sme sa rozhodli pozvať aj partnerov z Čiech, aby nám predstavili systém vzdelávania FG v Českej republike. V júli 2022  naše dve kolegyne Marta Marušincová a Gabriela Horecká z odboru FG, SCCF a podpory smerovania mládeže absolvovali pracovné rokovanie na Národnom pedagogickom inštitúte ČR s Vladimírou Zezulkovou a Lukášom Hulom, ktorí im veľmi podrobne predstavili ako sa popasovali s finančnou gramotnosťou v Čechách. V rámci výmeny informácií ich naše kolegyne tiež informovali o pripravovanom diskusnom fóre v oblasti vzdelávania FG v kocke a pozvali zástupcov ČR. Vymenili si informácie ohľadom finančnej gramotnosti ale aj podnikateľského vzdelávania cestou cvičných firiem a študentských spoločností.

Finančná gramotnosť je stále živou témou, je nadčasová a nevyhnutná pre celospoločenský vývoj a spokojnosť jednotlivcov a spoločnosti.

 


<< späť